(ВІДЕО) Літак за горизонтом скрився і вибухнув – прикордонник на псевдо Мисливець про збиття ворожого СУ-25 над Авдіївкою

НАЗАД
28 березня 2024 10:12

Прикордонник з позивним Мисливець у березні 2022-го обрав для себе службу в підрозділі ППО прикордонної комендатури швидкого реагування.

Далі була служба на кордоні, чергування в мобільних вогневих групах ППО на Житомирщині й Київщині, а ще відрядження в Авдіївку, де Мисливець успішно вполював бойовий літак окупантів.

У складі мобільних вогневих груп прикордонники в рамках загальної системи ППО чергують на позиціях у готовності уразити повітряні цілі противника. Під час захисту українського неба Мисливець неодноразово відпрацьовував по крилатих ракетах противника. Одного разу, боронячи Авдіївку, Мисливець чергував на позиціях зі «Стінгером» - результат й цього разу не забарився.

«Цілі заходили з різних ракурсів, зайшла як раз пара, по одній я відпрацював. Пуск ракети пройшов нормально, - згадує Мисливець й додає, - ворожий літак за горизонтом скрився і я почув віддалений вибух повітряної цілі. Поставив «трубу» в куток, й ми потихеньку пішли в укриття, бо могли насипати».

Тоді вдалося уразити російський літак-штурмовик СУ-25, який здійснював обстріли наших позицій. Прикордонник пригадує, що загарбники не завжди долітали до позицій, оскільки боялися попасти в сектор української ППО.

«Вони в основному обстрілювали «Шервудський ліс» й біля нього. Водночас вони часто накривали й власні позиції біля очисних споруд, оскільки деякі їх пілоти боялися залітати ближче», - розповідає боєць.

Назагал в жовтні 23-го, в Авдіївці, прикордонники впродовж тижня знищили два з трьох ворожих бойових літаки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси